Priopćenje AZOP-a vezano uz upite i zahtjeve za postupak certifikacije službenika

Agencija za zaštitu osobnih podataka objavila je priopćenje vezano uz upite i zahtjeve za postupak certifikacije službenika u svjetlu nove europske regulative, konkretno, u kontekstu provođenja seminara odnosno edukacija u kojima se između ostaloga cjelokupnoj javnosti nude certifikati, međunarodne licence i slično. U svom priopćenju AZOP je utvrdio kako Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) ne propisuje obvezu stjecanja/dodjeljivanja certifikata za obavljanje poslova, obveza i zadaća Službenika za zaštitu osobnih podataka (Odjeljak 4. Opće uredbe). Također, poslovi, zadaće kao i kriteriji za imenovanje Službenika za zaštitu osobnih podataka jasno su definirani odredbama Opće uredbe, pri čemu se ističe kako je ulaganje u usavršavanje službenika te jačanje i nadogradnju njihovih stručnih znanja itekako potrebno, no kao nadležno tijelo AZOP apelira na cjelokupnu javnost kako je pozivanje pojedinih poslovnih subjekata koji pružaju uslugu stjecanja međunarodnih certifikata, licenci, uvjerenja i slično, u suprotnosti s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka. Više informacija.

HDMI designed by Helix d.d.d.
payday loans